Niedostępny
Niedostępny
XeniVIT bio Acerola C 500 to produkt będący źródłem w 100% naturalnej witaminy C pochodzącej z owoców aceroli (Malpighia glabra L.) w formie tabletek do ssania o smaku wiśniowym.
Preparat został dodatkowo wzbogacony o bioflawonoidy cytrusowe oraz substancję Bioperine©, która posiada właściwości przeciwutleniające oraz pełni rolę aktywatora podczas wchłaniania witaminy C. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
substancja wypełniająca: izomalt; standaryzowany ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra L.); naturalny aromat wiśniowy; koncentrat buraka czerwonego; bioflawonoidy cytrusowe (Citrus sinensis); substancja przeciwzbrylająca: roślinne sole magnezowe kwasów tłuszczowych; substancja słodząca: glikozydy stewiolowe; Bioperine© – ekstrakt z owoców czarnego pieprzu (Piper nigrum).
Składniki | 1 tabletka | 5 tabletek |
Ekstrakt z owocu aceroli (Malpighia glabra L.), w tym: witamina C | 500 mg 125 mg * | 2500 mg 625 mg ** |
Bioflawonoidy cytrusowe z owoców słodkich pomarańczy (Citrus sinensis) | 10 mg | 50 mg |
Bioperine©, ekstrakt z czarnego pieprzu, w tym: piperyna | 1 mg 0,95 mg | 5 mg 4,75 mg |
* 156,25 % referencyjnej wartości spożycia
** 781,25 % referencyjnej wartości spożycia
Ssać 1-5 tabletek dziennie.
Do stosowania jako uzupełnienie diety w witaminę C.
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający
Kategoria
Producent
Postać
Stosowanie