Soki, suplementy, herbata z morwy białej, a nawet nalewki i konfitury
mają szerokie zastosowanie w fitoterapi i w kuchni. Najważniejsze z nich
to utrzymanie równowagi przemian metabolicznych węglowodanów w
organizmie oraz ograniczenie wchłaniania cukrów. Morwa biała jest
stosowana w cukrzycy
wyciąg z liści morwy białej (Morus alba), substancje przeciwzbrylające – celuloza, sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; żelatyna.
Morwa biała przyczynia się do utrzymania równowagi metabolizmu węglowodanów w organizmie.
Jej najważniejszą właściwością jest przede wszystkim ograniczenie
wchłaniania cukru. Morwa biała w pewnym stopniu ogranicza
przekształcanie się cukrów w glukozę, a co za tym idzie, część
węglowodanów zostaje niestrawiona i wydalona z organizmu. Pomaga to
utrzymać stabilizację poziomu cukru we krwi oraz ograniczyć powstawanie
tkanki tłuszczowej.
2 kapsułki - 600 mg wyciągu z liści morwy białej (Morus alba)
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Kategoria
Producent
Postać
Stosowanie