5.00
(2)
Formy dostawy:
Formy płatności:
Pastylki zawierają wodny wyciąg z płucnicy islandzkiej (0,4-0,8:1), karbomer, gumę ksantanową i hialuronian sodu. Pozostałe składniki: guma arabska, sorbitol, maltitol, bezwodny kwas cytrynowy, acesulfam K, lewomentol, substancje aromatyzujące, ekstrakt z roślin barwiących (marchew/czarna porzeczka), trójglicerydy średniołańcuchowe, woda oczyszczona. 1 pastylka zawiera zamienniki cukru: sorbitol (0,11g) i maltitol (0,94g) = 0,09 jednostki chlebowej.
W celu złagodzenia najczęściej spotykanych dolegliwości związanych z przeziębieniem i bólem gardła (np. drapanie lub chrypka). Przy występowaniu suchości błony śluzowej jamy ustnej i podrażnieniu strun głosowych.
Pastylki zawierają hydrożelowy kompleks składający się z karbomeru i gumy ksantanowej wraz z kwasem hialuronowym. Dzięki zdolności wiązania wody polisacharydowej gumy ksantanowej oraz działaniu zwiększającego swoją objętość karbomeru, na podrażnionej śluzówce tworzy się ochronna błona. Dodatkowo, kwas hialuronowy zawarty w pastylkach tworzy na powierzchni błon śluzowych wilgotną powłokę. Sucha pozostałość specjalnego wyciągu z płucnicy Islandzkiej, porostu rosnącego w surowym klimacie dalekiej Północy, składa się w ponad 80% z mucyn. Wyciąg ten uwalnia się podczas ssania pastylki i pokrywa okolice jamy ustnej i gardła, łagodząc podrażnienia. Pobudza to wydzielanie śliny, dzięki czemu błona śluzowa ma możliwość zregenerowania się, a najczęstsze objawy towarzyszące przeziębieniu i podrażnieniom gardła (np. drapanie i trudności z przełykaniem) szybko ustępują.
Dorośli i dzieci powyżej 6 roku życia: do 6 pastylek dziennie w zależności od zapotrzebowania. Pastylki należy ssać powoli aż do ich całkowitego rozpuszczenia. Produkt może być stosowane przez dłuższy okres lub z przerwami. Jeśli w ciągu 3 dni nie nastąpi poprawa lub objawy nasilą się (pojawi się gorączka lub bóle stawów) należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Kategoria
Producent
Postać
Stosowanie
Działanie
Kluczowy składnik
Rejestracja
Aby dodać opinię, proszę się zalogować.