product-image
Manuka Health MGO 400+ miód manuka 250 g
120.66 zł
Manuka Health MGO 400+ miód manuka 250 g

Manuka Health MGO 400+ miód manuka 250 g

5.00

ocena ocena ocena ocena ocena

(1)

500 g 250 g
Producent
Pojemność
250g
Postać

Formy dostawy:

delivery img delivery img delivery img delivery img delivery img delivery img

Formy płatności:

payment img payment img payment img payment img payment img payment img

Dostępny

120.66 zł

Opis

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

(zgłoszone do czasma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku: oryginalny tekst w języku angielskim, rozmowa z prof. Henle w języku polskim)

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Skład

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal >40 mg >6 mg

Działanie

- Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka:

- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego

- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego

- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Dawkowanie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Kategoria

Producent

Postać

Działanie

- Bardzo wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka: - wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego - dobroczynne działanie dla układu immunologicznego - pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Dodaj swoją opinię

Aby dodać opinię, proszę się zalogować.

Karolina
ocena ocena ocena ocena ocena
Zastanawiałam się nad zakupem gdyż cena jest dość wysoka. Wpisując w przeglądarkę miód manuka właściwości opinie znalazłam same pozytywne dlatego zdecydowałam się na zakup i nie żałuję. Miód z manuka działa przeciwwirusowo i przeciwbakteryjnie. Zawsze po niego sięgam gdy czuję pierwsze objawy przeziębienia. Myślę, że miód manuka 400 wyróżnia się na tle innych miodów, wyraźnie zwiększył moją odporność. Na pewno wrócę po kolejny słoiczek.

Pola oznaczone * są wymagane

Zasady ochrony danych osobowych
Dlaczego my?
why-us-img

Odbiór osobisty w aptece

why-us-img

Profesjonalna obsługa

why-us-img

Szybka wysyłka

why-us-img

Legalnie działająca apteka

why-us-img

Płatność online lub za pobraniem

cookies Strona korzysta z plików cookies, dzięki temu działa poprawnie. Szczegóły znajdziesz w Polityce Cookies.