zdjecie zdjecie
Suma:
0,00
Do darmowej dostawy brakuje Ci 278.00 zł
Najpopularniejsze frazy
Polecane produkty
Brak produktów dla wpisanej frazy

Producent Etja
Adres


Pojemność 10ml
Postać Olejek
Dostępność

Spis treści:

Wskazania

Naturalny olejek uzyskiwany z świeżych główek kwiatów lawendy lekarskiej. Posiada zdolność przywracania równowagi wszystkim układom organizmu. Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień skóry i oparzeń, także tych słonecznych. Ma właściwości uspokajające, przeciwdepresyjne, zmniejsza bezsenność i napięcie nerwowe. Działa przeciwbólowo przy reumatyzmie, zapaleniu ucha i migrenie. Ma działanie bakteriobójcze, grzybobójcze i owadobójcze (odstrasza mole, owady i łagodzi skutki ukąszeń). Zabija bakterie, które powodują infekcję skóry, równocześnie wygładza ją, zmniejsza zmarszczki i obniża nadprodukcję łoju. Wdychanie olejku lawendowego posiada cudowne właściwości relaksujące zarówno ciało jak i umysł. Olejek lawendowy jest uważany jako środek balansujący emocje, podnoszący na duchu, łagodzący depresje oraz balansujący wewnętrzną dysharmonię.

Działanie

Przeciwskurczowe, bakteriobójcze, przeciwzakaźne, przeciwbólowe, antydepresyjne, przeciwreumatyczne, antytoksyczne, antyseptyczne, odtruwające, stymulujące, pomaga w zaburzeniach snu i łagodzi bóle głowy, przyspiesza gojenie oparzeń i ran, działa uspokajająco.

Dawkowanie
  • relaksujący masaż - dodać kilka kropli do ulubionego oleju bazowego i masować wybrane partie ciała, 
  • kąpiel aromaterapeutyczna - właściwości oczyszczające i regenerujące skórę, delikatny zapach działa odprężająco,
  • delikatny masaż głowy w okolicach skroń,
  • zimny kompres (czoło/kark),
  • inhalacje, 
  • moczenie stóp,
  • aromatyzacja powietrza - kominek zapachowy, dyfuzor, rozpylacz w sprayu, 
  • dodatek do olejów bazowych, kremów, maseł roślinnych i balsamów, 
  • pielęgnacja włosów - zwalcza walkę z łupieżem,
  • często wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym,
  • bezpośrednie stosowanie w walce z stanem zapalnym skóry, egzemami.
Przeciwwskazania

Właściwie olejek nie ma żadnych przeciwwskazań, nawet nierozcieńczony nie powoduje większych podrażnień.

Kategoria

Uroda

Producent

Postać

Stosowanie

Naturalny olejek uzyskiwany z świeżych główek kwiatów lawendy lekarskiej. Posiada zdolność przywracania równowagi wszystkim układom organizmu. Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień skóry i oparzeń, także tych słonecznych. Ma właściwości uspokajające, przeciwdepresyjne, zmniejsza bezsenność i napięcie nerwowe. Działa przeciwbólowo przy reumatyzmie, zapaleniu ucha i migrenie. Ma działanie bakteriobójcze, grzybobójcze i owadobójcze (odstrasza mole, owady i łagodzi skutki ukąszeń). Zabija bakterie, które powodują infekcję skóry, równocześnie wygładza ją, zmniejsza zmarszczki i obniża nadprodukcję łoju. Wdychanie olejku lawendowego posiada cudowne właściwości relaksujące zarówno ciało jak i umysł. Olejek lawendowy jest uważany jako środek balansujący emocje, podnoszący na duchu, łagodzący depresje oraz balansujący wewnętrzną dysharmonię.

Działanie

Przeciwskurczowe, bakteriobójcze, przeciwzakaźne, przeciwbólowe, antydepresyjne, przeciwreumatyczne, antytoksyczne, antyseptyczne, odtruwające, stymulujące, pomaga w zaburzeniach snu i łagodzi bóle głowy, przyspiesza gojenie oparzeń i ran, działa uspokajająco.

Kluczowy składnik

lawenda

Rejestracja

kosmetyk

Brak opini o produkcie

Dodaj swoją opinię


* - Pola obowiązkowe

Ostatnio oglądane

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz zmienić sposób zapisu i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.