product-image
Etja Naturalny olej z nasion malin 50 ml
20.49 zł
product-logo

Etja Naturalny olej z nasion malin 50 ml

Brak ocen

Producent
Pojemność
50ml
Postać

Dostępny

20.49 zł

Działanie

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy będący antyoksydantem. Olej pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dlatego powinien być stosowany do ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność  skóry oraz redukcję zmarszczek. Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej.

Dawkowanie
  • stosować bezpośrednio na skórę. Kilka kropli (3-5) rozetrzeć w dłoniach i kulistymi ruchami wcierać w uprzednio oczyszczoną skórę twarzy do momentu całkowitego wchłonięcia.
  • natłuszczać  dłonie podatne na odmrożenia zwłaszcza w okresie zimowym
  • zawartość kwasów omega-3 i omega-6 podnoszą odporność na zakarzenia oraz pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łocznej. Stosowany na rany i oparzenia przyspiesza ich gojenie. 
  • dzięki wysokiej zawartości kwasów nienasyconych stosować jako dodatek do produktów kosmetycznych, zwłaszcza kremów w stężeniu 10-20%
  • dodatek pielęgnacyjny do mieszanek olejowych przeznaczonych do masażu. Wygładza skórę nadając jej jędrność
  • kąpiel ujędrniająco-regenerująca.
  • przeznaczonych w pielęgnacji skóry okolicy oczu, szyi oraz dekoltu
  • odświeża skórę po oplaniu

Kategoria

Producent

Postać

Działanie

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion malin. Bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe  omega-3 (ALA), omega-6 (LA), witaminy A i E oraz kwas elagowy będący antyoksydantem. Olej pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, dlatego powinien być stosowany do ran, oparzeń i odmrożeń. Wspomaga wytworzenie kolagenu i elastyny, zwiększając elastyczność i jędrność  skóry oraz redukcję zmarszczek. Dodatkowo olej z malin pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, który absorbuje promieniowanie z zakresu UVB i UVA. Olej z pestek malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej i trądzikowej.

Kluczowy składnik

malina

Rejestracja

Dodaj swoją opinię

Pola oznaczone * są wymagane

Brak komentarzy

Pola oznaczone * są wymagane

Zasady ochrony danych osobowych

Dlaczego my?

why-us-img

Odbiór osobisty w aptece

why-us-img

Profesjonalna obsługa

why-us-img

Szybka wysyłka

why-us-img

Legalnie działająca apteka

why-us-img

Płatność online lub za pobraniem

cookies Strona korzysta z plików cookies, dzięki temu działa poprawnie. Szczegóły znajdziesz w Polityce Cookies.