Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Skład
sok malinowy. Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.
Wskazania
Czy wiesz, że… Maliny były zalecane już w starożytnej Grecji przez “ojca medycyny” Hipokratesa. W XVI wieku szwajcarski lekarz Conrad Gesner polecał zażywać syrop malinowy przy problemach przeziębieniowych.
Działanie
Maliny są źródłem ważnych dla organizmu substancji odżywczych. Są wśród nich witaminy: C, E, A, PP, B1, B2, B6, kwas pantotenowy i biotyna oraz makro i mikroelementy: wapń, potas, cynk, miedź, żelazo, magnez i mangan. Owoce mają dużą zawartość błonnika i pektyn, garbników, antocyjanów, puryn, lecytyny i fitosterolu. Maliny są również bogate w kwasy organiczne, m.in.: kwas jabłkowy i cytrynowy. Sok z malin stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety w niezbędne witaminy i minerały.
Dawkowanie
2x dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem