Lecytyna 1200 mg Forte 74 kapsułki

Nowa cena
cena
26,89 zł
Producent Walmark
Pojemność 74 szt.
Postać leku Kapsułki
Dostępna ilość
Brak produktu

Skład

Substancja czynna: lecytyna sojowa 1200 mg.

Wskazania

Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego i zdolność zapamiętywania

Działanie

Lecytyna to cenny suplement diety dla osób obciążonych dużym wysiłkiem umysłowym i fizycznym, rekonwalescentów oraz osób żyjących w stresie i napięciu nerwowym. Lecytyna jest jednym z najważniejszych fosfolipidów znajdujących się w każdej komórce organizmu ludzkiego. Jednym z ważniejszych zadań lecytyny jest wspomaganie funkcjonowania układu nerwowego. Cholina, jeden ze składników lecytyny, pobudza układ nerwowy, pomaga utrzymać sprawność umysłową. Włączenie lecytyny do diety ułatwia myślenie, zwiększa żywotność oraz wydajność umysłową. Zapewnienie odpowiedniego poziomu lecytyny pozwala na szybką regenerację przy wzmożonym wysiłku fizycznym.

Dawkowanie

1 kapsułka dziennie podczas posiłku.

Lecytyna 1200 mg Forte 74 kapsułki

Aby dodawać komentarze - należy się zalogować

Skontaktuj się z nami!

Produkty podobne

Klienci, którzy kupili ten produkt Lecytyna 1200 mg Forte 74 kapsułki kupili także:

Hepatil 0,15g 80 tabletek

Najważniejszymi funkcjami, jakie pełni wątroba jest produkcja żółci, metabolizm, magazynowanie, detoksykacja, filtrowanie. Wszystkie te funkcje odbywają się w wątrobie, po tym jak trafia tam wszystko z krwioobiegu. Są to związki pożyteczne dla organizmu jak: tłuszcze, białka, węglowodany, składniki mineralne, witaminy, jak i substancje szkodliwe: alkohol, leki, czynniki chorobotwórcze, toksyny.

Hepatil dzięki zawartości składników czynnych jak cholina wspomaga pracę wątroby na wszystkich polach jej działania oraz przyczynia się do właściwego metabolizmu tłuszczów.

Eye Q preparat na koncentrację 400 kapsułek

Eye q to suplement zawierający odpowiednio zbilansowane kwasy tłuszczowe omega-3 (EPA, DHA) oraz omega-6 (GLA) z dużą zawartością EPA. 

Omega-3 DHA (kwas dokozaheksaenowy) to istotny składnik budulcowy tkanki nerwowej, zwłaszcza błon komórkowych neuronów. Kwas omega-3 EPA hamuje fosfolipazę, zapobiegając uwalnianiu DHA. EPA może przekształcać się w DHA i ulec wbudowaniu w błonę komórkową, ma też wpływ na przekazywanie sygnałów komórkowych pomiędzy komórkami nerwowymi 

Ważnym źródłem omega-3 w diecie są tłuszcze ryb morskich: halibut, makrela, śledź, szprot, łosoś atlantycki, sardynka oraz  słodkowodnych takich jak pstrąg, sum, węgorz. Dodatkowym źródłem tych kwasów jest siemię lniane, olej lniany, jaja, orzechy włoskie, olej rzepakowy, algi

© 2016 wapteka.pl Wszystkie prawa zastrzeżone
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz zmienić sposób zapisu i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.