
mgr dietetyki Magdalena Rajska
Lista artykułów
Kategorie
Chloryn sodu – skutki uboczne i zagrożenia zdrowotne
Chloryn sodu, znany również jako MMS (Miracle Mineral Solution), to substancja, która w ostatnich latach zdobyła popularność,...



Tasznik pospolity — działanie i wskazania do stosowania
Tasznik pospolity (Capsella bursa-pastoris) to jedno z najbardziej znanych i rozpowszechnionych ziół...


Biegunka i zaburzenia pracy jelit — jak działa organizm i jak wspierać jego powrót do równowagi?
Prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego to fundament zdrowia ogólnego. Gdy dochodzi do zaburzeń, takich jak...


Zgaga - jak sobie z nią radzić? Sprawdź domowe sposoby na zgagę
Zgaga to dolegliwość, z którą zmaga się wiele osób, niezależnie od wieku czy stylu życia. Uczucie pieczenia w przełyku, dyskomfort...


Zespół Gilberta – przyczyny, objawy, leczenie
Zespół Gilberta to jedna z najczęściej występujących, łagodnych chorób metabolicznych wątroby, która mimo stosunkowo częstego występowania, wciąż budzi...


Maślan sodu – co to jest i na co pomaga?
Maślan sodu to sól sodowa kwasu masłowego, który jest krótkołańcuchowym kwasem tłuszczowym odgrywającym kluczową rolę w funkcjonowaniu jelit. Naturalnie powstaje w...


Jasnota purpurowa – właściwości, zastosowanie i możliwe przeciwwskazania
Jasnota purpurowa (łac. Lamium purpureum), choć często uznawana za niepozorny chwast, kryje w sobie


Zaburzenia pracy jelit – przyczyny, objawy, leczenie
Zaburzenia pracy jelit to częsty problem, który może objawiać się bólem brzucha, wzdęciami, biegunkami lub zaparciami. Ich przyczyny są...
