Logo strony
mgr dietetyki Magdalena Rajska

mgr dietetyki Magdalena Rajska

Ukończyła studia na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Edukatorka żywieniowa i copywriterka z wieloletnim doświadczeniem. Uważa, że świadomość na temat jedzenia jest bardzo istotna - zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Każdego dnia stara się pokazywać, że można jeść smacznie, a zarazem zdrowo. Prywatnie miłośniczka fotografii, książek i czasu spędzonego na łonie natury.

Lista artykułów

Polecamy

Chloryn sodu – skutki uboczne i zagrożenia zdrowotne

Chloryn sodu, znany również jako MMS (Miracle Mineral Solution), to substancja, która w ostatnich latach zdobyła popularność,...

mgr dietetyki Magdalena Rajska
mgr dietetyki Magdalena Rajska
Chloryn sodu – skutki uboczne i zagrożenia zdrowotne
Tasznik pospolity — działanie i wskazania do stosowania

Tasznik pospolity — działanie i wskazania do stosowania

Tasznik pospolity (Capsella bursa-pastoris) to jedno z najbardziej znanych i rozpowszechnionych ziół...

mgr dietetyki Magdalena Rajska
mgr dietetyki Magdalena Rajska
Biegunka i zaburzenia pracy jelit — jak działa organizm i jak wspierać jego powrót do równowagi?

Biegunka i zaburzenia pracy jelit — jak działa organizm i jak wspierać jego powrót do równowagi?

Prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego to fundament zdrowia ogólnego. Gdy dochodzi do zaburzeń, takich jak...

mgr dietetyki Magdalena Rajska
mgr dietetyki Magdalena Rajska
Zgaga - jak sobie z nią radzić? Sprawdź domowe sposoby na zgagę

Zgaga - jak sobie z nią radzić? Sprawdź domowe sposoby na zgagę

Zgaga to dolegliwość, z którą zmaga się wiele osób, niezależnie od wieku czy stylu życia. Uczucie pieczenia w przełyku, dyskomfort...

mgr dietetyki Magdalena Rajska
mgr dietetyki Magdalena Rajska
Zespół Gilberta – przyczyny, objawy, leczenie

Zespół Gilberta – przyczyny, objawy, leczenie

Zespół Gilberta to jedna z najczęściej występujących, łagodnych chorób metabolicznych wątroby, która mimo stosunkowo częstego występowania, wciąż budzi...

mgr dietetyki Magdalena Rajska
mgr dietetyki Magdalena Rajska
Maślan sodu – co to jest i na co pomaga?

Maślan sodu – co to jest i na co pomaga?

Maślan sodu to sól sodowa kwasu masłowego, który jest krótkołańcuchowym kwasem tłuszczowym odgrywającym kluczową rolę w funkcjonowaniu jelit. Naturalnie powstaje w...

mgr dietetyki Magdalena Rajska
mgr dietetyki Magdalena Rajska
Jasnota purpurowa – właściwości, zastosowanie i możliwe przeciwwskazania

Jasnota purpurowa – właściwości, zastosowanie i możliwe przeciwwskazania

Jasnota purpurowa (łac. Lamium purpureum), choć często uznawana za niepozorny chwast, kryje w sobie

mgr dietetyki Magdalena Rajska
mgr dietetyki Magdalena Rajska
Zaburzenia pracy jelit – przyczyny, objawy, leczenie

Zaburzenia pracy jelit – przyczyny, objawy, leczenie

Zaburzenia pracy jelit to częsty problem, który może objawiać się bólem brzucha, wzdęciami, biegunkami lub zaparciami. Ich przyczyny są...

mgr dietetyki Magdalena Rajska
mgr dietetyki Magdalena Rajska