
tech. farm. Malwina Wisnowska
Lista artykułów
Kategorie

Cykoria - odmiany, właściwości odżywcze i element diety odchudzającej
Cykoria, choć nie zawsze znajduje się w centrum uwagi w kuchni, to warzywo o wyjątkowych walorach żywieniowych oraz...


Złote mleko - eliksir zdrowia ze szczyptą kurkumy na infekcje i przeziębienie
W dzisiejszym zabieganym świecie poszukiwanie naturalnych sposobów na wzmocnienie odporności staje się coraz bardziej...


RWS (referencyjne wartości spożycia) – jak je czytać i jakie znaczenie mają dla twojego organizmu?
Pod skrótem RWS kryje się ważna informacja o wartościach odżywczych zawartych w produktach, jakie można nabyć w sklepach spożywczych....


Czym jest maltodekstryna - właściwości, zastosowanie i wpływ na zdrowie
Maltodekstryna to substancja, która powszechnie stosowana jest jako dodatek do żywności, leków, suplementów diety i odżywek....


Tryptofan - aminokwas na dobry sen i nastrój. Działanie, występowanie, właściwości
Odkryj potencjał tryptofanu – aminokwasu egzogennego, który nie tylko skutecznie poprawia samopoczucie...


Anyż: przyprawa o licznych właściwościach i zastosowaniach zdrowotnych
Właściwości zdrowotne i zastosowanie anyżu jako cennego elementu zdrowej diety. Dzięki swoim właściwościom smakowym i odżywczym, anyż stanowi niezastąpiony składnik...


Zdrowie ukryte w komórkach: stres a dieta. Porady żywieniowe dotyczące mikroodżywiania
Odżywianie komórkowe jest kluczowym elementem zdrowia i długowieczności. Stworzenie optymalnego odżywienia komórkowego to fundament, który pozwala...
