Ksylitol Słodzik proszek 250 g

cena
17,58 zł
Producent Oleofarm
Pojemność 250 g
Postać leku Proszek
Dostępna ilość
Brak produktu

Skład

Wartość odżywcza: 100g produktu, Energia 1000 kJ/240 kcal, Węglowodany, w tym: 100g, alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 100g, Białko 0g, Tłuszcze, w tym: 0g, nasycone kwasy  tłuszczowe 0g, Błonnik 0g, Sód.

Wskazania

Sylitor to substancja pochodzenia naturalnego pozyskiwana z drewna twardego brzozy i buku, która może być stosowana jako substytut zwykłego cukru. Jest tak samo słodka, jednak zawiera 40% mniej kalorii. Nie fermentuje w przewodzie pokarmowym i podobnie jak cukier może być używana do przygotowywania potraw w szerokim zakresie temperatur.

Działanie

W organizmie ksylitol przetwarzany jest z niewielkim udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14-krotnie niższy indeks glikemiczny niż zwykły cukier. Dzięki temu pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi i może również być spożywany przez diabetyków. Spożywanie żywności i napojów zawierających ksylitol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po spożyciu żywności i napojów zawierających cukier. Spożywanie żywności i napojów zawierających ksylitol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zebów. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania 15 g produktu dziennie.

Dawkowanie

Zaleca się stosować do 15 g ksylolitu dziennie (ok. 3 łyżeczki). Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

Ksylitol Słodzik proszek 250 g

Aby dodawać komentarze - należy się zalogować

Skontaktuj się z nami!

Produkty podobne

Klienci, którzy kupili ten produkt Ksylitol Słodzik proszek 250 g kupili także:

D-Vitum Forte 2000j.m. K2 witamina D i K dla dorosłych 60 kapsułek

Tkanka kostna to struktura podlegająca ciągłej przebudowie. Zachodzą w niej równolegle dwa procesy: rozkładu tkanki kostnej i uwolnienia wapnia oraz tworzenie tkanki kostnej przez wbudowanie wapnia do kości. Najważniejsze jest, aby zachowana była równowaga pomiędzy tymi dwoma procesami. Niestety wraz z wiekiem jest ona zaburzona, gdyż w czasie starzenia się organizmu nasilają się procesy rozkładu tkanki kostnej. Aby przywrócić równowagę niezbędna jest odpowiednia dieta bogata w dużą zawartość witaminy D i K oraz właściwa suplementacja produktami zawierającymi dobrze przyswajalne formy tych witamin.

© 2016 wapteka.pl Wszystkie prawa zastrzeżone
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz zmienić sposób zapisu i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.