zdjecie zdjecie
Wapteka.pl
Suma:
0,00
Do darmowej dostawy i odbioru bezpłatnego mini-produktu brakuje Ci 279.00 zł
Najpopularniejsze frazy
Polecane produkty
Brak produktów dla wpisanej frazy
Producenci

Ksylitol Słodzik proszek 250 g

Opinie:

Producent Oleofarm
Pojemność 250 g
Postać Proszek
Dostępność

Spis treści:

Skład
Wartość odżywcza: 100g produktu, Energia 1000 kJ/240 kcal, Węglowodany, w tym: 100g, alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 100g, Białko 0g, Tłuszcze, w tym: 0g, nasycone kwasy  tłuszczowe 0g, Błonnik 0g, Sód.
Wskazania
Sylitor to substancja pochodzenia naturalnego pozyskiwana z drewna twardego brzozy i buku, która może być stosowana jako substytut zwykłego cukru. Jest tak samo słodka, jednak zawiera 40% mniej kalorii. Nie fermentuje w przewodzie pokarmowym i podobnie jak cukier może być używana do przygotowywania potraw w szerokim zakresie temperatur.
Działanie
W organizmie ksylitol przetwarzany jest z niewielkim udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14-krotnie niższy indeks glikemiczny niż zwykły cukier. Dzięki temu pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi i może również być spożywany przez diabetyków. Spożywanie żywności i napojów zawierających ksylitol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po spożyciu żywności i napojów zawierających cukier. Spożywanie żywności i napojów zawierających ksylitol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zebów. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania 15 g produktu dziennie.
Dawkowanie
Zaleca się stosować do 15 g ksylolitu dziennie (ok. 3 łyżeczki). Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający.

Kategoria

Leki OTC i suplementy

Producent

Postać

Stosowanie

Sylitor to substancja pochodzenia naturalnego pozyskiwana z drewna twardego brzozy i buku, która może być stosowana jako substytut zwykłego cukru. Jest tak samo słodka, jednak zawiera 40% mniej kalorii. Nie fermentuje w przewodzie pokarmowym i podobnie jak cukier może być używana do przygotowywania potraw w szerokim zakresie temperatur.

Działanie

W organizmie ksylitol przetwarzany jest z niewielkim udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14-krotnie niższy indeks glikemiczny niż zwykły cukier. Dzięki temu pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi i może również być spożywany przez diabetyków. Spożywanie żywności i napojów zawierających ksylitol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po spożyciu żywności i napojów zawierających cukier. Spożywanie żywności i napojów zawierających ksylitol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zebów. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania 15 g produktu dziennie.

Brak opini o produkcie

Aby dodawać komentarze - należy się zalogować

* - Pola obowiązkowe

Ostatnio oglądane

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz zmienić sposób zapisu i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.