Liście morwy białej zawierają w swym składzie witaminy z grupy B
oraz flawonoidy, które wykazują działanie przeciwutleniające – łagodzą
negatywne działanie wolnych rodników. Ponadto zawarte w liściach
składniki wpływają na zahamowanie działania enzymów, które rozkładają
w naszym organizmie węglowodany. Dzięki temu część węglowodanów,
przechodząc przez nasze jelita, pozostaje niestrawiona. Skutkiem tego
jest niższy poziom cukru we krwi po posiłkach, co stanowi istotną
kwestię dla osób z cukrzycą.
liść morwy białej (Morus alba folium).
Herbatkę tę szczególnie polecamy osobom cierpiącym na cukrzycę oraz osobom pragnącym zachować szczupłą sylwetkę.
Działanie morwy białej
wspomaga zachowanie odpowiedniej masy ciała poprzez zmniejszenie
trawienia cukrów złożonych i wchłaniania cukrów prostych. Ponadto liście
morwy działają przeciwzapalnie.
Łyżeczkę ziół wsypać do filiżanki. Zalać wrzątkiem i przykryć. Parzyć ok. 5-8 minut.
Kategoria
Producent
Postać
Stosowanie
Działanie
Kluczowy składnik
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres [email protected]. Dziękujemy