product-image
Miody Polskie naturalny pyłek kwiatowy pszczeli 200 g
19.99 zł
product-logo

Miody Polskie naturalny pyłek kwiatowy pszczeli 200 g

5.00

ocena ocena ocena ocena ocena

(1)


Producent
Pojemność
200g
Postać

Dostępny

19.99 zł

Opis

Pyłek wykazuje działanie bakteriostatyczne (hamuje rozwój niektórych gatunków i szczepów bakterii). Wysoka zawartość witamin - A, B, C, D, E, K, PP, bogactwo składników mineralnych i innych związków biologicznych czynnych predysponuje go do rangi naturalnego koncentratu witaminowo – mineralno - białkowego.

Skład

Zawiera około 30% białka przyswajalnego przez organizm ludzki, kilkadziesiąt biopierwiastków ponad 20 aminokwasów także takie pierwiastki, jak: pallad, wanad, wolfram, iryd, cynk, kobalt, mangan, chrom, tytan, miedź a także żelazo, magnez, fosfor, siarka i wiele innych.

Wskazania

Zalecany jest przy schorzeniach wątroby, układu pokarmowego, przy anemii u dzieci, w stanach wyczerpania organizmu wysiłkiem fizycznym, psychicznym (stresy, przebyte choroby, wyczyn sportowy, ciężka praca fizyczna i umysłowa, wiosenne osłabienie organizmu). Stałe spożywanie pyłku kwiatowego znajduje coraz większe uznanie jako jeden z ważnych sposobów zapobiegania miażdżycy.

Działanie

Pyłek jest bardzo łagodny dla żołądka, Silnie antymiażdżycowy, odbudowujący wątrobę, naturalny antybiotyk, odtruwa organizm. jest łatwo przyswajalny, posiada też właściwości antydepresyjne. Spożywanie pyłku kwiatowego nie tylko wzmacnia odporność organizmu ale w przypadku przebytych chorób ułatwia organizmowi ludzkiemu powrót do zaburzonej równowagi biologicznej. Nazywany jest lekiem na wszystko. Jedząc go regularnie odczuwa się wyraźną poprawę samopoczucia i zdrowia.

Dawkowanie

Dzienna dawka pyłku kwiatowego /najlepiej około 1 godzinę przed posiłkiem/ dorośli - 10-20 gramów, dzieci - dawki o połowę mniejsze.

Pyłek kwiatowy można także spożywać z miodem (w ½ szklance przegotowanej i przestudzonej wody – 30 stop. C, rozpuścić 1 łyżeczkę miodu oraz 1 łyżeczkę pyłku kwiatowego). Odstawić na 1 godzinę, zamieszać i wypić na 1 godz. przed posiłkiem. Po 4-6 tygodniach spożywania pyłku zaleca się stosowanie przerwy 1-2 tygodniowej. Przechowywanie pyłku kwiatowego w lodówce w temperaturze 1-5 stop. C powoduje, że jego właściwości biologiczne zachowują się w niezmienionym stanie przez okres 1 roku.

Kategoria

Producent

Postać

Stosowanie

Zalecany jest przy schorzeniach wątroby, układu pokarmowego, przy anemii u dzieci, w stanach wyczerpania organizmu wysiłkiem fizycznym, psychicznym (stresy, przebyte choroby, wyczyn sportowy, ciężka praca fizyczna i umysłowa, wiosenne osłabienie organizmu). Stałe spożywanie pyłku kwiatowego znajduje coraz większe uznanie jako jeden z ważnych sposobów zapobiegania miażdżycy.

Działanie

Pyłek jest bardzo łagodny dla żołądka, Silnie antymiażdżycowy, odbudowujący wątrobę, naturalny antybiotyk, odtruwa organizm. jest łatwo przyswajalny, posiada też właściwości antydepresyjne. Spożywanie pyłku kwiatowego nie tylko wzmacnia odporność organizmu ale w przypadku przebytych chorób ułatwia organizmowi ludzkiemu powrót do zaburzonej równowagi biologicznej. Nazywany jest lekiem na wszystko. Jedząc go regularnie odczuwa się wyraźną poprawę samopoczucia i zdrowia.

Dodaj swoją opinię

Pola oznaczone * są wymagane

Kamila
ocena ocena ocena ocena ocena
Mój synek miał anemię i podawaliśmy go, wydaje się, że pomógł, ale profilaktycznie jeszcze podajemy. Dostaje też jedzenie bogate w żelazo i nie ma, że nie lubi. Warto spróbować bo to naturalny produkt więc na pewno nie zaszkodzi.

Pola oznaczone * są wymagane

Zasady ochrony danych osobowych

Dlaczego my?

why-us-img

Odbiór osobisty w aptece

why-us-img

Profesjonalna obsługa

why-us-img

Szybka wysyłka

why-us-img

Legalnie działająca apteka

why-us-img

Płatność online lub za pobraniem

cookies Strona korzysta z plików cookies, dzięki temu działa poprawnie. Szczegóły znajdziesz w Polityce Cookies.