Suma:
0,00
Do darmowej dostawy brakuje Ci 278.00 zł
Najpopularniejsze frazy
Polecane produkty
Brak produktów dla wpisanej frazy

Producent
Adres


Pojemność 50ml
Postać Olejek
Dostępność

Spis treści:

Opis

Naturalny płynny wosk. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole, skwalen oraz witaminy F i E. Działa odżywczo, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę. Idealny do pielęgnacji delikatnej cery. Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

Wskazania

Nierafinowany, kosmetyczny, w wersji organicznej olej otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu Jojoba. Określany jako naturalny płynny wosk, bardzo trwały i odporny na wysokie temperatury.Jest jednym z najbardziej drogocennych surowców w kosmetyce. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, naturalną witaminę E i F, fitosterole oraz skwalen, który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniąc ją przed utratą wody. Jojoba posiada właściwości odżywcze, zmiękcza, nawilża i natłuszcza. Polecany zwłaszcza do pielęgnacji skóry głowy, zwalczaniu suchych egzem,  łupieżu i wypadaniu włosów. Poprawia stan skóry głowy, gdyż rozpuszcza osadzony łój oraz obniża poziom kwasowości skóry. Oczyszcza cebulki włosów, przez co powoduje spowolnienie procesu wydzielania łoju, stymuluje wzrost włosów, oraz dodatkowa zawartość jodyny pielęgnuje i chroni skórę przed działaniem bakterii. Doskonały do pielęgnacji każdego rodzaju skóry zwłaszcza cery trądzikowej i delikatnej. Pielęgnuję delikatną skórę wokół oczu, ust oraz dłoni.. Już od pierwszego użycia skóra staje się gładka i miła w dotyku.

Działanie

w stanie czystym do pielęgnacji twarzy, całego ciała i włosów 

odżywczy masaż w własnym zakresie

jako oliwka do masażu przez wykwalifikowanego masażystę 

kąpiel - dodać do kąpieli ok 8-10 ml, czas kąpieli do 15/20 minut. Jego właściwości odżywią, wygładzą i zmiękczą skórę

włosy i skóra głowy - aplikować w małych ilościach wmasowując w skórę głowy i włosy. Po upływie kilku minut umyć głowę. Doskonale pielęgnuję skórę głowy z problemami łuszczycy, zwalcza łupież, intensywnie odżywia suche i łamliwe włosy.

idealny dodatek do kremów domowej produkcji.

zmiękcza i pielęgnuję skórki paznokci 

stosować jako baza w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry.

składnik filtrów przeciwsłonecznych, kosmetyków do demakijażu i płynów po goleniu

Kategoria

Uroda

Producent

Postać

Stosowanie

Nierafinowany, kosmetyczny, w wersji organicznej olej otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu Jojoba. Określany jako naturalny płynny wosk, bardzo trwały i odporny na wysokie temperatury.Jest jednym z najbardziej drogocennych surowców w kosmetyce. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, naturalną witaminę E i F, fitosterole oraz skwalen, który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniąc ją przed utratą wody. Jojoba posiada właściwości odżywcze, zmiękcza, nawilża i natłuszcza. Polecany zwłaszcza do pielęgnacji skóry głowy, zwalczaniu suchych egzem,  łupieżu i wypadaniu włosów. Poprawia stan skóry głowy, gdyż rozpuszcza osadzony łój oraz obniża poziom kwasowości skóry. Oczyszcza cebulki włosów, przez co powoduje spowolnienie procesu wydzielania łoju, stymuluje wzrost włosów, oraz dodatkowa zawartość jodyny pielęgnuje i chroni skórę przed działaniem bakterii. Doskonały do pielęgnacji każdego rodzaju skóry zwłaszcza cery trądzikowej i delikatnej. Pielęgnuję delikatną skórę wokół oczu, ust oraz dłoni.. Już od pierwszego użycia skóra staje się gładka i miła w dotyku.

Działanie

w stanie czystym do pielęgnacji twarzy, całego ciała i włosów odżywczy masaż w własnym zakresiejako oliwka do masażu przez wykwalifikowanego masażystę kąpiel - dodać do kąpieli ok 8-10 ml, czas kąpieli do 15/20 minut. Jego właściwości odżywią, wygładzą i zmiękczą skóręwłosy i skóra głowy - aplikować w małych ilościach wmasowując w skórę głowy i włosy. Po upływie kilku minut umyć głowę. Doskonale pielęgnuję skórę głowy z problemami łuszczycy, zwalcza łupież, intensywnie odżywia suche i łamliwe włosy.idealny dodatek do kremów domowej produkcji.zmiękcza i pielęgnuję skórki paznokci stosować jako baza w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry.składnik filtrów przeciwsłonecznych, kosmetyków do demakijażu i płynów po goleniu

Kluczowy składnik

jojoba

Rejestracja

kosmetyk

Brak opini o produkcie

Dodaj swoją opinię


* - Pola obowiązkowe

Ostatnio oglądane

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz zmienić sposób zapisu i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.