Cukier, kwas L-askorbinowy (witamina C); zagęszczony sok cytrynowy w proszku; miód pszczeli w proszku (3,5%); aromaty, ekstrakt z kłącza imbiru (0,4%)
Dzienna porcja 1 saszetka (10 g)
Witamina C 1000 mg (1250%**)
Ekstrakt z kłącza imbiru 40 mg
Miód pszczeli w proszku 350 mg
** % referencyjnej wartości spożycia
Produkt polecany w okresach obniżonej odporności, doskonały do stosowania w sezonie grypowym (jesień/zima). Zawiera wyciąg z imbiru, miód i sok z cytryny, który jest naturalnym źródłem witaminy C.
Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz zwiększa przyswajanie żelaza.
Witamina C związek ten pełni w wiele istotnych funkcji przede wszystkim:
- chroni komórki przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników (antyoksydant)
- uczestniczy w produkcji białek tkanki łącznej (regeneracja stawów)
- bierze udział przemianach tyrozyny (Tyrozyna jest aminokwasem, który zwiększa sprawność umysłową. Zmniejsza wrażliwość na ból.
- moduluje pracę układu odpornościowego
Zawartość saszetki rozpuścić w 200 ml ciepłej wody, wymieszać.
Kategoria
Producent
Postać
Stosowanie
Rejestracja
W celu zadania pytania o produkt prosimy o wysłanie wiadomości e-mail na adres [email protected]. Dziękujemy