Manuka Health MGO 550+ miód manuka 250 g

Nowa cena
cena
182,95 zł
Producent Manuka Health
Pojemność 250 g
Postać leku Miód
Dostępna ilość
Brak produktu

Skład

Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Wskazania

Skąd pochodzi Miód Manuka? - Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. 

Czym jest Miód Manuka? - W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO®) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).

Czym jest MGO®? - MGO® to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO®, która jest obiektywna i powtarzalna.

Dawkowanie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Miód idealnie nadaje się jako dodatek do dań i napojów.

Manuka Health MGO 550+ miód manuka 250 g

Aby dodawać komentarze - należy się zalogować

Skontaktuj się z nami!

Klienci, którzy kupili ten produkt Manuka Health MGO 550+ miód manuka 250 g kupili także:

Iwostin Capillin serum przeciwzmarszczkowe na naczynka 40 ml

Serum zawdzięcza swoją skuteczność składnikom aktywnym precyzyjnie dopasowanym do potrzeb dojrzałej skóry naczynkowej:

-Redukującym zaczerwienienia:

Neutrazen - przywraca komfort skórze przynosząc ukojenie. 

Pronalen Aesculus - zmniejsza zaczerwienienia i łagodzi podrażnienia. 

-O działaniu nawilżającym i przeciwzmarszczkowym:

5% Aqua In+ to kombinacji różnej wielkości cząstek hialuronianu sodu, które tworzą na powierzchni skóry "molekularną gąbkę", dzięki czemu chroni a przed utratą wody.  Skóra jest doskonale nawilżona, wygładzona i jędrna. Zmarszczki stają się mniej widoczne. 

Betaina - naturalny osmolit poprawia nawilżenie oraz funkcjonowanie bariery ochronnej przez co poprawia kondycję skóry.

Witamina C - rozjaśnia i chroni skórę przed wolnymi rodnikami. 


© 2016 wapteka.pl Wszystkie prawa zastrzeżone
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz zmienić sposób zapisu i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.