Manuka Health MGO 30+ miód manuka 250 g

Nowa cena
cena
47,94 zł
Ilość:
Producent Manuka Health
Pojemność 250 g
Postać leku Miód
Dostępna ilość
66% Complete

Wskazania

Skąd pochodzi Miód Manuka? - Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. 

Czym jest Miód Manuka? - W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO®) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).

Czym jest MGO®? - MGO® to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO®, która jest obiektywna i powtarzalna.

Działanie

Oznaczony Certyfikatem MGO® 30+ Posiada najmniejsze stężenia methylglyoxalu - składnik naturalnie występującego tylko w niektórych miodach.

Dawkowanie

w celach zdrowotnych: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem

Manuka Health MGO 30+ miód manuka 250 g

Aby dodawać komentarze - należy się zalogować

Skontaktuj się z nami!

Klienci, którzy kupili ten produkt Manuka Health MGO 30+ miód manuka 250 g kupili także:

Mollers Omega-3 Rybki, żelki o smaku pomarańczowo-cytrynowym 36 szt.

Möller’s Omega-3 Rybki to smaczne, kolorowe żelki, które zawierają te same naturalne kwasy omega-3 i witaminę D3 co Möller’s Tran Norweski a do tego szczycą się pysznym smakiem. Stanowią zatem atrakcyjną dla dzieci alternatywę dla tranu w kapsułkach lub syropie. 

Möller’s Omega-3 Rybki zawiera wysokiej jakości skoncentrowany olej rybi pochodzący z sardynek i sardeli żyjących w ciepłych wodach Ameryki Południowej. 
Żelki uzupełniają dietę pociech w składniki ważne dla prawidłowego rozwoju, wzrostu, pracy mózgu i poprawy wzroku.
Witamina D pomaga w przyswajaniu wapnia i fosforu w organizmie, a tym samym przyczynia się do prawidłowego wzrostu kości u dzieci oraz wzmacnia odporność młodego organizmu. 

Möller’s Omega-3 Rybki nie zawierają sztucznych barwników ani sztucznych substancji słodzących.

© 2016 wapteka.pl Wszystkie prawa zastrzeżone
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz zmienić sposób zapisu i dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.