Leszczyńskich 9, 80-464 Gdańsk
Zawarte w Colon C łupiny z nasion babki płesznik (Plantago ovata) stanowią źródło błonnika, który wiążąc wodę zwiększa swoją objętość pobudzając tym perystaltykę jelit, dzięki czemu następuje regularne przesuwanie wypełniającej je masy, a efektem tego jest również regularny rytm wypróżnień. Zaznaczyć należy, że błonnik nie jest wchłaniany.
Prebiotyki będące składnikiem preparatu Colon C wykazują korzystny wpływ na florę bakteryjną kwasu mlekowego i wspomagają proces odchudzania. Dobre bakterie z rodzaju Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium również wspomagają trawienie, wpływają korzystnie na działanie przewodu pokarmowego oraz układu odpornościowego.
łupina nasienna babki jajowatej (Plantago ovata), inulina z cykorii
(Cichorium intybus), podwójnie powlekane bakterie z rodzaju
Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis
Wspomaga perystaltykę jelit oraz florę bakteryjną jelit i zwiększają
populację bakterii kwasu mlekowego. Reguluje pracę jelit, pomaga
kontrolować wagę, zapobiega zaparciom.
Nasion babki płesznik są bogate w błonnik pokarmowy, pęczniejący w przewodzie pokarmowym, pobudzają motorykę jelit. Bakterie z rodzaju Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium biorą udział w procesie trawienia, pobudzają motorykę przewodu pokarmowego i stymulują układ odpornościowy. Fruktooligosacharydy stymulują prawidłową przemianę materii.
2 razy dziennie po 1 czubatej łyżeczce (5 g) przed posiłkami rano i
wieczorem. Zmieszać z 1/2 szklanki płynu (wody lub soku) i wypić. Popić
dodatkową porcją płynu. Łączna ilość przyjętego płynu na 5 g suplementu
diety Colonu C nie powinna być mniejsza niż 250 ml.
Nadwrażliwość na składniki preparatu.
Kategoria
Leki OTC i suplementy
Producent
Postać
Stosowanie
Wspomaga perystaltykę jelit oraz florę bakteryjną jelit i zwiększają populację bakterii kwasu mlekowego. Reguluje pracę jelit, pomaga kontrolować wagę, zapobiega zaparciom.
Działanie
Nasion babki płesznik są bogate w błonnik pokarmowy, pęczniejący w przewodzie pokarmowym, pobudzają motorykę jelit. Bakterie z rodzaju Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium biorą udział w procesie trawienia, pobudzają motorykę przewodu pokarmowego i stymulują układ odpornościowy. Fruktooligosacharydy stymulują prawidłową przemianę materii.
Produkty podobne
Ostatnio oglądane