Manuka Health MGO 30+ miód manuka 500 g

cena
88,99 zł
Ilość:
Producent MANUKA HEALTH
Pojemność 500 g
Postać leku Miód

Dostępna ilość
66% Complete

Skład

Wartość odżywcza w 15 g* : Wartość energetyczna 210 kJ / 50,2 kcal, Tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, Węglowodany 12,3 g, w tym cukry 12,3 g, Błonnik 0 g, Białko 0,05 g, Sól 0,01 g, Methylglyoxal >0,45 mg
 
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.

Wskazania

Duże, 500 gramowe opakowanie Miodu Manuka MGO® 30+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera minimalne stężenie methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla Miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka.

Działanie

CZYM JEST MIÓD MANUKA?
W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO®) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).
CZYM JEST MGO®?
MGO® to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO®, która jest obiektywna i powtarzalna. 

Dawkowanie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. 

Manuka Health MGO 30+ miód manuka 500 g

Aby dodawać komentarze - należy się zalogować

Skontaktuj się z nami!

Klienci, którzy kupili ten produkt Manuka Health MGO 30+ miód manuka 500 g kupili także:

© 2016 wapteka.pl Wszystkie prawa zastrzeżone