Manuka Health MGO 250+ miód manuka 500 g

cena
169,99 zł
Producent MANUKA HEALTH
Pojemność 500 g
Postać leku Miód

Dostępna ilość
Brak produktu

Skład

Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Wskazania

Skąd pochodzi Miód Manuka?

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. 

Czym jest Miód Manuka?

W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO®) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).

Czym jest MGO®?

MGO® to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO®, która jest obiektywna i powtarzalna.

Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO® oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO® (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz).

Dawkowanie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Manuka Health MGO 250+ miód manuka 500 g

Aby dodawać komentarze - należy się zalogować

Skontaktuj się z nami!

Klienci, którzy kupili ten produkt Manuka Health MGO 250+ miód manuka 500 g kupili także:

Bepanthen Baby Extra maść ochronna 100 g

Bepanthen Baby EXTRA Maść Ochronna została stworzona z myślą o noworodkach i niemowlętach. Posiada innowacyjną formułę przywracającą naturalne pH skóry oraz neutralizuje działanie drażniących enzymów fekalnych, enzymy te  są główną przyczyną odparzeń pieluszkowych. Naturalna oliwa z oliwek tworzy konsystencję zmniejszającą tarcie pieluszki o skórę.    

Bepanthen Baby EXTRA Maść Ochronna może być stosowana od pierwszych dni życia do codziennej pielęgnacji okolic pieluszkowych. Nie zawiera barwników, substancji antyseptycznych, zapachowych, konserwantów oraz potencjalnie szkodliwych składników. Produkt  jest hipoalergiczny oraz przetestowany pod kontrolą pediatrów.

© 2016 wapteka.pl Wszystkie prawa zastrzeżone